Jičín čeká pohádkový týden

ERO P.R.

V Jičíně se už po dvacáté bude konat festival s krásným názvem - Jičín město pohádky. Tentokrát s podtitulem Česká pohádková klasika. V týdnu od 7. do 12. září se tu bude bavit každý, kdo sem přijede. Co všechno Vás čeká? V úterý se těšte na Karla Jaromíra Erbena a jeho Zlatý kolovrat. Středa patří Boženě Němcové a Chytré horákyni. Ve čtvrtek si můžete zavzpomínat na Josefa a Karla Čapkovi a s nimi i na Lotranda a Zubejdu. Pátek - to je Fimfárum a Jan Werich. A sobota - Václav Čtvrtek, Jak Rumcajs vysadil duhu na nebe. Celá akce vyvrcholí v neděli 12. září. Tento den jičínští věnovali svému rodákovi Josefu Štefanu Kubínovi, který sbíral lidová vyprávění a pohádky.

Také v letošním roce se festivalu zúčastní i společnost EKO-KOM, která se zabývá tříděním a následnou recyklací odpadu.
"Jičín město pohádky je festivalem zejména pro děti a jejich rodiče. Naše společnost návštěvníkům přiblíží problematiku třídění a využití odpadů.
Pro děti je připravena řada soutěží a her s tématikou třídění odpad. Ti nejlepší mohou vyhrát zajímavé dárky upomínkové předměty," řekl Tomáš Pešek, regionální manažer EKO-KOM, a.s.
Děti si během neděle od 9 až do 16 hodin mohou například zahrát maxidomino, vyzkoušet si házení na desku, správně sestavit obrázek posunováním kostek nebo otestovat svoji rychlost při třídění na koloběžce.

Chybět nebude ani takzvaný prosklený kontejner. Jedná se o takovou výkladní skříň naší popelnice, která je malou ukázkou toho, co vše lze z doma vytřídit a umožnit tak využití a recyklaci odpadu.
"Kontejner je názornou ukázkou možností třídění odpadů. Ukazuje lidem, jak vypadá obsah běžné popelnice na domovní odpad," doplnil Tomáš Pešek.
Během celého festivalu budou samozřejmě v areálu rozmístněny kontejnery na tříděný odpad, takže své dobré zvyky návštěvníci nemusí odkládat ani v Jičíně - městu pohádky.

Podrobnější informace o třídění odpadů najdete na www.cistykraj.cz.

Kontakt:
Tomáš Pešek, regionální manažer EKO-KOM, a.s