Soutěžte při jízdě v EKO-busu!

EURO P.R.


Školáci z Hradce Králové si budou moct cestou do školy zasoutěžit. V pondělí 13. a v úterý 14. září se děti mohou svézt do školy EKO-busem.
I když se na první pohled může zdát, že se jedná o autobus, který je poháněn ekologickým motorem, není to zcela pravda. To co autobus činí zvláštním a díky čemu se mu říká EKO-bus, se totiž neukrývá v motoru, ale mezi cestujícími.
Společně s dětmi autobusem pojede EKO-hlídka, která bude cestujícím pokládat otázky z oblasti třídění odpadů.
"Chceme touto akcí zejména školákům zábavnou formou připomenout, jak je důležité třídit odpad a umožnit tak jeho další využití." vysvětlil Tomáš Pešek, regionální manažer společnosti EKO-KOM, která akci již druhým rokem organizuje ve spolupráci s Královéhradeckým krajem a Centrem evropského projektování.

Při cestě do školy mohou děti otestovat své znalosti. To vše samozřejmě bez známkování. Pokud se jim podaří správně odpovědět na tři otázky, které se týkají třídění odpadu, získají zajímavou odměnu.

Jak poznáte EKO-bus? Je to jednoduché. Je celý zelený, vyzdoben obrázkem sluníčka s krajinou a adresou internetových stránek projektu www.cistykraj.cz.
Ale pozor, soutěžit se bude pouze při ranní cestě do školy mezi sedmou a devátou hodinou.

13. a 14. září se těšte na cestu do školy, soutěžte v EKO-busu, a samozřejmě - třiďte odpad, protože to má smysl!

Podrobnější informace o třídění odpadů můžete najít také na www.cistykraj.cz.

Kontakt:
Tomáš Pešek, regionální manažer EKO-KOM, a.s.
Tel.: 721 562 554, E-mail.: pesek@ekokom.cz