Také letos mohou jet děti do školy v Hradci Králové eko-busem


Letos již podruhé budou mít děti školou povinné možnost svézt se do školy eko-busem
a soutěžit o zajímavé ceny. Jde o akci v rámci projektu "Čistá obec, čisté město, čistý kraj", na kterém s Královéhradeckým krajem spolupracuje společnost EKO-KOM, a.s. již od roku 2004. Cílem projektu je podpořit třídění a recyklaci odpadů v Královéhradeckém kraji.

"Nápad zařadit mezi komunikační prostředky krajské kampaně autobus polepený grafickými prvky projektu jsme využili loni poprvé. I letos chceme takto projekt prezentovat těm, kteří ho ještě neznají. Abychom přiblížili problematiku třídění odpadů i těm nejmenším, je pro ně připravena soutěž se zajímavými cenami. Naší snahou je, aby se lidé o třídění dozvěděli vše potřebné a více se mu věnovali," uvedl k jízdě eko-busu Jan Tippner, radní Královéhradeckého kraje s gescí za životní prostředí a zemědělství.

"Náš tým bude i letos dětem v autobuse pokládat otázky týkající se třídění odpadů. Za správné odpovědi dostanou drobné odměny a jízda jim navíc příjemně uběhne. Loni byl o eko-bus velký zájem, proto jsme se ho rozhodli vypravit na cestu i letos a akci budeme pravidelně opakovat," popsala princip soutěžní jízdy Lenka Bacovská z Centra evropského projektování.

Možnost svézt se do školy takzvaným eko-busem budou mít všichni školáci celkem pěti jízdami od čtvrtka 8. října do středy 13. října. "Poprvé vyrazí eko-bus ve čtvrtek po lince č. 16 v 7:28 hodin z Podzámčí na Terminál hromadné dopravy. Informace o dalších jízdách budeme uveřejňovat na internetových stránkách projektu www.čistýkraj.cz," upřesnil vedoucí provozu MHD Dopravního podniku města Hradec Králové Leo Sedláček.

Trasa linky č. 16 vyjíždí ze zastávky: Podzámčí v 7:28 hod.

PODZÁMČÍ, Třebeš školka, Příčná, U Dvora, Heyrovského, Zimní stadion, Adalbertinum, Muzeum, Centrál, Obchodní dům, TESCO, HLAVNÍ NÁDRAŽÍ, ZVU, Žižkov, Kavák, Zelenina, Svobodné Dvory, Dvorská, Dělnický dům, Svobodné Dvory škola, Kozlovka