Učte se třídit na internetu a vyhrajte pěkné ceny!


Třídění odpadu je mezi naší veřejností stále více rozšířenější. V posledních letech se už navíc netýká jen větších měst, ale dostává se více i do menších obcí. Přesto se ale stále najde dost těch, kteří jsou v této otázce spíše v rozpacích a nemají s tříděním odpadu příliš velké zkušenosti. Právě pro ně je opět po necelém roce připravena soutěž Virtuální třídění, ve které si mohou děti i dospělí vyzkoušet své znalosti v oblasti třídění nanečisto a hlavně zábavnou formou. Na nejúspěšnější pak navíc čeká 25 krásných cen!

Soutěž bude probíhat od 25. dubna do 15. června 2009 na webových stránkách www.cistykraj.cz. "V první řadě se touto hrou chceme zaměřit na ty, které problematika třídění odpadu zajímá, ale doposud neměli možnost se o ní dozvědět víc. Hra je určena pro male i velké, podmínkou je pouze chuť hrát a zkusit něco nového", prozradila projektová manažerka Ing. Lenka Bacovská. Pravidla jsou podle ní velice jednoduchá. "Každý z odpadů, které jsou vyobrazeny na monitoru, patří do správného barevně odlišeného kontejneru nebo sběrného dvora. V předem daném časovém limitu je pak s pomocí počítačové myši potřeba vše vytřídit", dodala. Výsledky budou v termínu do 30. června 2009 uveřejněny na internetových stránkách, kde bude soutěž probíhat.

Jak bylo již uvedeno, na ty nejlepší soutěžící čekají krásné ceny včetně digitálního fotoaparátu, MP3 přehrávače, nabíječky na baterky nebo několika sportovních tašek. Celkem je připraveno 25 atraktivních cen! "V loňském roce se projekt Virtuálního třídění setkal s velkým ohlasem, který nás velice příjemně překvapil. Také letos bychom tedy rádi tímto netradičním a atraktivním způsobem přispěli ke zlepšení povědomí veřejnosti o problematice třídění odpadu", dodala ještě Ing. Lenka Bacovská.

Projekt podporuje EKO-KOM, a.s. Královéhradecký kraj a Centrum evropského projektování.