V soutěži o "Čistou obec" byla v Královéhradeckém kraji opět mimořádná konkurence!

M.C.O.M.


Také letos budou v Královéhradeckém kraji oceněny obce a města, která dosahují nejlepších výsledků v oblasti třídění odpadů.
V pátek 17. dubna 2009 proběhne slavnostní vyhlášení soutěže o "Čistou obec" 2008 a ceny systému Asekol za Královéhradecký kraj. Akce bude zahájena v 9.30 v předsálí Velkého sálu zastupitelstva Krajského úřadu.
Obce jsou hodnoceny za období od 1.1. - 31.12. 2008 celkem ve třech kategoriích podle počtu obyvatel. Odborná porota hodnotila následující kritéria - množství vytříděného papíru, plastů, skla bílého a barevného, nápojových kartonů, množství vytříděných nebezpečných odpadů a rovněž zapojení v kolektivních systémech pro zpětný odběr elektrozařízení.
Pozvání přijal i hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc, který bude zároveň předávat jednu z hlavních cen. Další ceny hlavní soutěže pak předají RNDr. Martina Vrbová, Ph.D. a Tomáš Pešek ze společnosti EKO-KOM, mezi pozvanými by měla být také ing. Klára Dostálová, ředitelka Centra evropského plánování. Ceny systému Asekol následně předají zástupci společnosti.
Všechny podrobnosti o celém projektu jsou uveřejněny na internetových stránkách www.cistykraj.cz.