Do školy "eko-busem"

CEP


Školou povinní budou mít možnost poprvé tuto středu při cestě do školy soutěžit o zajímavé ceny. Jde o akci v rámci projektu, který je zaměřen na podporu třídění a recyklaci odpadů v Královéhradeckém kraji s názvem "Čistá obec, čisté město, čistý kraj". Projekt realizuje Královéhradecký kraj ve spolupráci se společností EKO-KOM již od roku 2004.
"Ve čtyřleté historii krajského projektu je to poprvé, co jsme mezi komunikační prostředky kampaně zařadili autobus polepený grafickými prvky projektu. Věřím, že většina občanů logo se sluníčkem dokáže k našemu projektu přiřadit. Touto cestou ho chceme připomenout a seznámit s projektem ty, kteří ho ještě neznají. Abychom přiblížili problematiku třídění odpadů i těm nejmenším připravili jsme pro ně soutěž", komentuje slavnostní uvedení autobusu do provozu MUDr. Jiří Vambera, radní Královéhradeckého kraje s gescí za životní prostředí.
Všichni školáci, kteří jezdí v Hradci Králové linkou č. 5, budou mít možnost tuto středu 15. října po cestě do školy soutěžit o ceny. "Soutěžní jízda začíná ve Slatině v 7.21 hodin a končí na terminálu hromadné dopravy v 7.48 hodin," uvedl pan Sedláček z Dopravního podniku města Hradec Králové. Do soutěžení se mohou zapojit všichni, kteří budou v této době cestovat do školy. "V autobuse budou 2 promotéři, kteří budou dětem dávat otázky z oblasti třídění odpadů a za správné odpovědi je odmění drobnými cenami", říká Lenka Bacovská, manažerka projektu. "Jedná se o první takovouto jízdu, pokud bude akce úspěšná, budeme ji pravidelně opakovat", doplnila Bacovská z Centra evropského projektování.
Na "eko-jízdu" bude od 9.00 hodin navazovat slavností křest autobusu, který proběhne v Hradci Králové na terminálu hromadné dopravy.
Trasa linky č. 5:
Slatina zastávka, Slatina zahrádky, Hradecké noviny, Sněžka, SLEZSKÉ PŘ.- CIHELNA, Háječek, Stoletá, Poliklinika 2, EuroCenter, Tesla, Šimkovy sady, Aldis, Adalbertinum, Ulrichovo náměstí, Obchodní dům TESCO, HLAVNÍ NÁDRAŽÍ, TERMINÁL HD
Více informací o projektu na www.cistykraj.cz

foto1 foto2