Milovníci džusů a mléka můžou během podzimu soutěžit o digitální fotoaparát

M.C.O.M.


Podmínky soutěže jsou jednoduché: Na čistý a sešlápnutý obal od krabicového mléka, džusu nebo vína nalepíte etiketu s údaji o své osobě a takto označený obal pak vhodíte do speciálních nádob (kontejnerů nebo pytlů) určených pro sběr nápojových kartonů. Tyto kontejnery mají oranžovou barvu nebo jsou označeny oranžovou samolepkou. Soutěžní etiketu můžete najít v denním tisku nebo na webových stránkách www.cistykraj.cz .
Zapojit do soutěže se můžete od 10. září do 30. listopadu 2008 a účast určitě stojí
za to. Nejen, že svým přičiněním prospějete životnímu prostředí, ale na ty nejpilnější budou čekat hodnotné ceny. "Pro nejlepší třídiče, nápojových kartonů máme kromě zmíněného digitálního fotoaparátu připraveny také například MP3 a MP4 přehrávače, sportovní tašky a další drobné ceny jako čepice, kalendáře, bundy apod.," vysvětluje regionální manažerka projektu Ing. Lenka Bacovská.
Soutěž je součástí krajského projektu "Čistá obec, čisté město, čistý kraj", který podporuje Královéhradecký kraj, EKO-KOM a Centrum evropského projektování. "Po celou dobu soutěže budou označené nápojové kartony shromažďovány ve speciálních vacích na třídících linkách firem Napos, s.r.o., Petr Stýblo - FEĎA a Rumpold Broumov. Díky spolupráci s těmito firmami bylo možné takto náročnou soutěž realizovat," doplňuje Lenka Bacovská.
Další podrobnosti o připravované soutěži naleznete na internetových stránkách www.cistykraj.cz