"Virtuálním třídičem" Královéhradeckého kraje

CEP a.s.


V květnu byla vyhlášena soutěž ve virtuálním třídění odpadů, která probíhala na internetových stránkách www.cistykraj.cz. šlo o PC hru, ve které soutěžící třídili odpady do správných barevně odlišených kontejnerů. Soutěž probíhala v rámci krajského projektu zaměřeného na podporu třídění a recyklace odpadů nazvaného "Čistá obec, čisté město, čistý kraj".

O tom, že třídění odpadu může být i příjemná zábava, se mohli děti i dospělí přesvědčit na webových stránkách www.cistykraj.cz. "Soutěž byla dvoukolová, v druhém kole soutěžící třídili stejné odpady jako v prvním, jen jsme jim barevně změnili prostředí hry a pořadí jednotlivých kontejnerů. Podle časů, které byly zaznamenány za druhé kolo, to soutěžícím pěkně zamotalo hlavu,"popisuje soutěž s úsměvem Lenka Bacovská, projektová manažerka Centra evropského projektování a.s.

Do výsledků bylo zaznamenáno celkem 1 418 soutěžních časů, přičemž 808 jich bylo unikátních. To znamená, že 610 záznamů bylo druhým nebo třetím pokusem některého ze soutěžících. Ti, kteří zkoušeli své znalosti vícekrát, těm byl započítán nejlepší výsledek, tedy nejkratší čas. Výsledky jsou uvedeny na www.cistykraj.cz.

Nejlepším virtuálním třídičem, vítězem soutěže, se stal Martin Munzar z Hradce Králové. "O soutěži jsem se dozvěděl z upoutávky v rádiu. Štěstí jsem zkoušel několikrát, ale výsledek jsem odeslal jen jeden, ten nejlepší", přiznává Martin Munzar, vítěz soutěže. "V reálu odpad třídím, sice ne úplně všechny druhy, ale žádné větší problémy jsem při hře neměl," říká Munzar.

Hlavní výhrou byl digitální fotoaparát, pak MP3 přehrávač, nabíječka na baterky, sportovní tašky a další drobné ceny. Celkem bylo odměněno 25 soutěžících. "Z foťáku mám samozřejmě radost, jakmile uvidím u kontejnerů nepořádek, nafotím to a pošlu jako odstrašující případ," vtipkuje Munzar.


Projekt podporuje EKO-KOM, a.s. Královéhradecký kraj a Centrum evropského projektování.