Za odměnu do ZOO za Nikitou!

CEP a.s.


Vítěz druhého ročníku soutěže základních škol Královéhradeckého kraje nazvané "Třídíme s Nikitou" strávil dvoudenní pobyt v ZOO Dvůr Králové. Soutěž je zaměřená na osvětu a podporu třídění odpadů na školách. Odevzdané projekty škol jsou hodnoceny komisí, cenami v soutěži jsou koše na třídění odpadů, drobné dárky pro děti, hlavní cenou je pobyt v ZOO Dvůr Králové u maskota soutěže, kterým je papoušek ara ararauna Nikita.
Vítězem druhého ročníku soutěže je ZŠ a MŠ Kukleny z Hradce Králové. "Projekt této školy byl bodově nejlépe ohodnocen ve všech kritériích", uvádí ing. Václav Kalousek, referent odboru životního prostředí, člen hodnotící komise.
"Pobyt v zoo je pro děti i mě velkou odměnou za celoroční práci na projektu, která ovšem nebyla jen prací, ale také zábavou a zajímavou zkušeností práce s dětmi mimo standardní školní výuku. Při plnění úkolu ruční výroby papíru jsme si užili hodně legrace", říká s úsměvem vedoucí vítězného projektu paní učitelka Mgr. Dagmar Otčenášková.
"Děti se při návštěvě dostanou do míst, která nejsou veřejnosti běžně přístupná, což je asi na pobytu pro děti nejzajímavější", dodala Jana Myslivečková z oddělení propagace Královédvorské zoologické zahrady. "Měl jsem kolem krku hada, krmil jsem sovy a na ruce jsem měl Nikitu", potvrzuje s nadšením žák vítězného školního týmu.
"Letošní ročník vyhlášení soutěže je zajímavý zejména tím, že probíhá přímo v ZOO Dvůr Králové, tedy na domácí půdě Nikity. Ze zaslaných projektů bylo vidět, že školy pracovaly velmi svědomitě, všechny jsme ale na pobyt poslat nemohli, tak jsme alespoň akci vyhlášení výsledků přesunuli do zoo, za účasti všech soutěžních kolektivů. Věříme, že i jednodenní návštěva zoo je pro školy odměnou. Velký dík na organizaci této akce patří zoo, ve které jsme dnes byli všichni hosté Nikity", říká ing. Lenka Bacovská, projektová manažerka Centra evropského projektování a.s.