Soutěž ve virtuálním třídění odpadu na webu

M.C.O.M.


Myslíte si, že umíte správně roztřídit odpad? Víte, do jakého kontejneru patří části z věcí, které už nepotřebujete? Co je dobré udělat a na co si dát pozor, abyste to nepopletli? Chcete si vyzkoušet třídění nanečisto a zábavnou formou?

O tom, že třídění odpadu může být i příjemná zábava, se mohou děti i dospělí přesvědčit na webových stránkách www.cistykraj.cz, kde až do 22. června probíhá soutěž Virtuální třídění.

"Naší soutěžní hrou, která je v regionu první svého druhu, chceme přilákat ke třídění ty, kteří si rádi hrají a nebojí se zkoušet něco nového. Virtuální třídění je jednoduchá hra, v níž každý z odpadů vyobrazených na monitoru, patří do správného barevně odlišeného kontejneru nebo sběrného dvora. Vše je pak prostřednictvím klikání myši potřeba vytřídit v daném časovém limitu," vysvětluje projektová manažerka Ing. Lenka Bacovská.

Výhrou pro 25 nejlepších jsou zajímavé věcné ceny jako digitální fotoaparát, MP3 přehrávač, nabíječka na baterky apod. Své znalosti si přitom můžete i z jedné mailové adresy ověřit opakovaně.

Soutěžní hra je tak určena i všem těm, kteří si nejsou jisti, zda třídí odpady správně.
"Vyznat se ve všech druzích materiálů, z nichž jsou věci kolem nás vyrobeny, není vždy úplně snadné. Hra má tak jednu výhodu, že když něco popleteme, můžeme začít znovu. Když ale něco popleteme před kontejnery, je už většinou pozdě," dodává Lenka Bacovská.

Projekt podporuje EKO-KOM, a.s. Královéhradecký kraj a Centrum evropského projektování.