Vítěz soutěže je z Úpice

CEP


Od poloviny září do poloviny listopadu měli občané Královéhradeckého kraje možnost soutěžit o zajímavé ceny - MP3 přehrávač, sportovní tašky, brašny na kolo, koše na třídění odpadů do domácnosti a další drobné ceny.
Podmínky soutěže byly jednoduché. Stačilo na vyprázdněný nápojový karton (tedy krabici od džusu, mléka či vína) nalepit soutěžní kupon a vhodit ho do kontejneru označeného oranžovou samolepkou nebo oranžového pytle, podle systému sběru nápojového kartonu ve městě.
O další se postaraly třídící linky, které se na organizaci soutěže podílely. Označené nápojové kartony shromaždovaly po dobu soutěže ve zvláštních pytlích, ze kterých byli losováni výherci. Poděkování za organizaci soutěže patří společnostem Petr Stýblo - FEĎA v Hradci Králové - Pileticích, Ladislav Rund z Jaroměře, Technickým Službám Úpice, Sběrným surovinám Bohuslav Žižka ze Dvora Králové nad Labem a společnosti Rumpold z Broumova.
"Losování proběhlo postupně v každé z výše uvedených společností. Celkem jsme vylosovali 35 výherců, kteří postoupili do finálního slosování o hlavní ceny", informovala nás ing. Lenka Bacovská z Centra evropského projektování
Celkem se losovalo ze zhruba šestitisíc nápojových kartonů, přičemž největší množství vytřídili lidé z města Dvůr Králové nad Labem. "Do soutěže se zapojily i děti ze škol ve Dvoře Králové. Nejenže označovaly nápojové kartony od nápojů, které si kupují v rámci pitného programu škol, ale nosily další označené nápojové kartony i z domu, aby měly větší šanci zvítězit," řekla ing. Eva Šírková, vedoucí odboru životního prostředí města Dvůr Králové nad Labem.

Vylosování výherci
1. místo Slezák Vladimír, Úpice, koše na třídění odpadů v hodnotě 2 500 Kč, MP3 přehrávač
2. místo Daniela Bajerová, Dvůr Králové nad Labem, koše na třídění odpadů v hodnotě 1 500 Kč, cestovní taška
3. místo Lukáš Klouček, Úpice, koše na třídění odpadů v hodnotě 1 000 Kč, taška na kolo
4. místo Petr Černý, Úpice, koše na třídění odpadů v hodnotě 700 Kč
5. místo Petra Těšitelová, Hradec Králové, koše na třídění odpadů v hodnotě 700 Kč
6. místo Jiří Mošna, Hradec Králové, koše na třídění odpadů v hodnotě 700 Kč
7. - 35. místo drobné ceny (trička, diáře, hudební CD, aj.)

Kompletní seznam výherců je na www.cistykraj.cz.

foto1 foto2 foto3