Kampaň královehradeckého kraje na podpotu separace odpadu

Hradec Králové - Projekt na podporu separace komunálního odpadu v Královéhradeckém kraji "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" navazuje na aktivity v roce 2004 a pokračuje i letos. Jeho podobu, hodnocení loňské kampaně a informace, jak třídí obyvatelé Královéhradeckého kraje, budou realizátoři projektu prezentovat na tiskové konferenci, která se koná zítra,
21. dubna 2005 ve 12:30 hodin v salonku Obřího akvária v Hradci Králové v Baarově ulici.
Za Královéhradecký kraj na tiskové konferenci vystoupí MUDr. Jiří Vambera, člen rady kraje s gescí za životní prostředí a zemědělství, a ing. Klára Dostálová, ředitelka Centra evropského projektování, regionální rozvojové agentury Královéhradeckého kraje. Hodnocení a výsledky loňské kampaně a charakteristiku letošní celorepublikové komunikační kampaně představí zástupci autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s. Martina Vrbová, ředitelka oddělení využití odpadů, a Tomáš Pešek, regionální manažer pro Královéhradecký kraj. Zároveň na tiskové konferenci budou podány informace, kolik bylo za poslední období v Královéhradeckém kraji vytříděno odpadu, srovnání s celorepublikovým průměrem, s ostatními kraji, apod.
Po tiskové konferenci je pro zástupce médií připravena exkurze na třídící linku pro dotřídění papíru a plastů v Hradci Králové - Pileticích, největší a nejmodernější zařízení v kraji na tuto komoditu odpadu - dotřiďuje veškerý plast z Hradce Králové (cca 800 tun /rok) a z okolí (cca 700 tun /rok).