Město Hradec Králové zjišťuje skladbu komunálního odpadu

CEP


Společnost EKO-KOM, a.s. ve spolupráci s městem Hradec Králové realizuje projekt průzkumu skladby komunálního odpadu. Ve dvanácti místních šetřeních na překladišti komunálního odpadu na Temešváru je zjišťováno, zda občané města správně třídí odpad.

V rámci analytického projektu společnosti EKO-KOM, a.s. je sledováno jaké odpady vyhazují občané města Hradec Králové. Rozborem skladby odpadu se zjistí jeho složení, objem, váha a podíly jednotlivých složek a materiálů. Získané údaje poslouží jak městu, tak společnosti EKO-KOM, a.s.
V této době probíhají první tři místní šetření, kdy dochází k rozboru papírového odpadu, plastového odpadu a komunálního odpadu. Pro zajištění vypovídací hodnoty rozborů jsou zkoumané odpady sváženy z různých částí města. Panelové zástavby, vilové zástavby, centra a okrajových částí města. Konkrétně se jedná o Svobodné Dvory, Malšovice a Moravské Předměstí.
"Tyto údaje jsou velice cenným zdrojem informací, které nám ukáží jak lidé nakládají se svými odpadky, co vše vyhazují, nakolik odpady třídí a jaké množství odpadu se dá ještě využít. Tyto údaje nám poslouží pro vyhodnocení účinnosti sběru a kvality třídění. Z rozborů komunálního odpadu zjistíme podíl bioodpadu, který dále můžeme použít jako podklad při plánování dalšího rozvoje kompostování a sběru bioodpadu od občanů města," sdělila nám ing. Pavla Finfrlová náměstkyně primátora města Hradec Králové.

foto1