Vítězové soutěže "Třídíme s Nikitou!" převzali své ceny

M.C.O.M.


Vyhlášena byla v září loňského roku v rámci krajské kampaně "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" a hlavním cílem byla podpora třídění a recyklace odpadů. Celkem se soutěže zúčastnilo 18 školních týmů ze základních a mateřských škol z Královéhradeckého kraje.
Dnes proběhlo slavnostní vyhlášení soutěže v prostorech Krajského úřadu v Hradci Králové přímo za účasti samotného patrona soutěže papouška Nikity!
V okrese Hradec Králové zvítězila Základní a mateřská škola Boharyně. Nejlepší tým okresu Trutnov je ze Základní školy Úpice-Lány a v okrese Jičín skončila první Základní škola K. J. Erbena a MŠ Korálka z Miletína. V okrese Rychnov nad Kněžnou pak vyhrála Základní škola Potštejn.
Za významný přínos byla zvolena Základní škola Kocbeře, Základní škole Nový Bydžov pak patří cena za nejlepší počin. Cenu poroty získala Základní škola Lično a tým Základní školy Sever vymyslel nejhezčí slogan.
Absolutní vítězem se staly Základní škola K. J. Erbena a MŠ Korálka z Miletína. Kolektiv autorů vyhrál víkendový pobyt do hotelu Safari v ZOO Dvůr Králové nad Labem. Tento pobyt však musel být z termínových důvodů realizován ještě před slavnostním vyhlášením ve dnech 17 a 18.června, kdy kolektiv šesti dětí spolu s vedoucí prožil dva netradiční dny. "Děti se dostaly do míst, která nejsou veřejnosti běžně přístupná," dodala Jana Myslivečková z Královédvorské zoologické zahrady.

foto1