Praktická ukázka třídění odpadů pro veřejnost na konferenci ODPADY a OBCE 2007

Ve dnech 13. - 14. června 2007 přivítá Hradec Králové účastníky cyklu "Odpadové dny 2007", které pořádají pod záštitou Ministerstva životního prostředí České republiky a města Hradec Králové společnosti EKO-KOM, a.s., ECONOMIA, a.s. a kolektivní systémy zpětného odběru elektro zařízení ASEKOL, s.r.o., EKOLAMP, s.r.o. a ELEKTROWIN, a.s., organizace SVPS a ČAOH.
"Již osmý ročník konference o odpadech nabídne účastníkům řadu informací z oblasti nakládání s komunálním odpadem, využití biologicky rozložitelných odpadů, implementace evropské směrnice o obalech v podmínkách České republiky, součástí programu budou i takzvané workshopy zaměřené například na zpětný odběr elektrozařízení," sdělil nám regionální manažer společnosti EKO-KOM, a.s. Tomáš Pešek.

Ve středu 13. června ve 20.00 hodin proběhne vyhlášení výsledků soutěže obcí z celé České republiky "O křišťálovou popelnici 2006". V soutěži jsou vyhodnoceny nejlepší obce ve třídění odpadu podle údajů systému EKO-KOM, a.s.

Součástí konference bude ve středu 13. června od 12.00 do 15.00 hodin i "Barevný den", který je zábavnou akcí pro veřejnost. Hlavním zaměřením Barevného dne je výchova a vedení dětí a dospělých ke třídění odpadů. Barevné dny se staly v regionech oblíbenými především díky zábavným soutěžím pro celou rodinu (maxi domino, závody v sešlapávání PET láhví, jízda na koloběžkách, skákání v pytli,...).

"Základem Barevných dnů je pojízdná výstava Tonda Obal na cestách, která s úspěchem navštívila již stovky základních škol po celé České republice" řekl promotér akce pan Jiří Novák. Tonda Obal je postavička (maskot), která provází děti světem třídění a recyklace odpadů. Součástí programu je výklad lektora, hra "třídění odpadů", panely ukazující koloběhy odpadů (od vzniku až po recyklaci) a vzorky materiálů vyrobených recyklací odpadů.

Více informací o Barevných dnech naleznete na http://www.ekokom.cz/scripts/detail.php?id=151
a www.cistykraj.cz