Barevný den v Jaroměři


V pátek 25.května 2007 se v Jaroměři uskuteční další naučný program třídění odpadu Barevný den společnosti EKO-KOM.
Barevný den nabídne pestrý program pro děti všech věkových kategorií. Jeho součástí je také pojízdná výstava Tonda Obal na cestách, ve které si děti sami vyzkouší jak správně třídit odpady, seznámí se s výrobky, které se recyklací odpadů dají vyrobit a dozví se o takzvaných kolobězích odpadů. "Tonda Obal je postavička (maskot), která provází děti světem třídění a recyklace odpadů. Na akcích mu pomáhají další tři kamarádi Petka Peška, Pepa Střep i Krabice Kája, zástupci jednotlivých druhů tříděného odpadu. V podobě maskotů tak dětem i dospělým pomáhají zábavnou formou poznat svět třídění odpadů", říká manažerka společnosti EKOKOM, a.s., Martina Stejskalová.
Během Barevného dne, který se uskuteční od 9. do 13. hodiny před školou Na Ostrově, se děti mateřských, základních a středních škol, ale i ostatní veřejnost budou moci seznámit s problematikou třídění odpadů. Vstup na tuto akci je volný a všichni účastníci soutěží mohou vyhrát drobné dárky.
Barevný den proběhne ve spolupráci s městem Jaroměř a stane se součástí Bambiriády, která je největší přehlídkou činností sdružení dětí a mládeže a středisek volného času v regionu.

Více informací o Barevných dnech naleznete na http://www.ekokom.cz/scripts/detail.php?id=151