I komposty budou mít svou "miss"

Královéhradecký kraj podpořil akci Občanského sdružení Ekodomov nazvanou "Bioodpad, živá hmota pro nový život", jejíž součástí je druhý ročník soutěže "Miss kompost 2007". Občané Královéhradeckého kraje mají možnost přihlásit své komposty do soutěže a získat zajímavé ceny.

Občané Královéhradeckého kraje se mohou zapojit do republikové soutěže o "nejhezčí" kompost nazvanou "Miss kompost". "Stačí zaslat fotografie kompostu, jeho míry, tedy výšku, šířku, délku a "jídelníček", složení, připojte i krátkou historku spjatou s tvorbou či "chováním" kompostu," upřesnila podmínky soutěže projektová manažerka sdružení Ekodomov Alena Přibáňová.

Smyslem soutěže je podpořit domácí kompostování a zvýšit povědomí občanů o bioodpadech a možnosti jejich dalšího využití. "Bioodpad tvoří zhruba čtyřicet procent směsného komunálního odpadu, což považujeme za jeho významnou část. Snažíme se občanům kraje tuto problematiku přiblížit nejen vzdělávací formou, ale i zábavnou, proto jsme podpořili soutě "Miss kompost", řekl nám referent odboru životního prostředí Královéhradeckého kraje ing. Václav Kalousek.

Příspěvky do soutěže zasílejte na adresu soutez@ekodomov.cz do patnáctého června. Slavnostní vyhodnocení proběhne dvacátéhopatého srpna v Českých Budějovicích v rámci výstavy "Země živitelka".

Podrobnější informace naleznete na stránkách projektu www.cistykraj.cz nebo na www.ekodomov.cz.