Oslava Dne Země s tříděním odpadů

M.C.O.M.


Za podpory Magistrátu města Hradce Králové pořádá Středisko ekologické výchovy SEVER v pátek 20. dubna od 8.00 do 16.00 hodin v Šimkových sadech oslavu "Dne Země". Den Země je celosvětovým svátkem životního prostředí. Součástí doprovodného programu bude "Barevný den" společnosti EKO-KOM, a.s.

Barevné dny jsou zábavné akce pro veřejnost, které pořádá společnost EKO-KOM a jsou součástí kampaně na třídění odpadu Královéhradeckého kraje "Čistá obec, čisté město, čistý kraj". Jejich hlavním zaměřením je výchova a vedení dětí a dospělých ke třídění odpadů. Barevné dny se staly v regionech oblíbenými především díky zábavným soutěžím pro celou rodinu (maxi domino, závody v sešlapávání PET láhví, jízda na koloběžkách, skákání v pytli,...).

"Základem Barevných dnů je pojízdná výstava Tonda Obal na cestách, která s úspěchem navštívila již stovky základních škol po celé České republice" řekl regionální manažer společnosti EKO-KOM Tomáš Pešek. Tonda Obal je postavička (maskot), která provází děti světem třídění a recyklace odpadů. Součástí programu je výklad lektora, hra "třídění odpadů", panely ukazující koloběhy odpadů (od vzniku až po recyklaci) a vzorky materiálů vyrobených recyklací odpadů.

"Vedle třídění odpadů se návštěvníci budou moci zúčastnit takzvaných řemeslných dílen, kde si mohou vyzkoušet výrobu bylinných mýdel, svíček z včelího vosku nebo práci s keramickou hlínou", sdělila nám
Lenka Rumianová lektorka pořádající organizace SEVER.

Završením oslav bude vyhlášení vítězů pátého ročníku ankety o "Nejsympatičtější strom města Hradce Králové" a soutěže o "Nejkrásnější strom 2007". Celé ukončení ankety bude doprovázet Daneťáček, sbor při centru pro zdravotně postižené Daneta Hradec Králové.