1 000. kontejner na tříděný odpad získá Kostelec nad Orlicí

M.C.O.M.


V rámci krajské kampaně na podporu separace komunálního odpadu "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" bylo v loňském roce rozmístěno přes šest set nových kontejnerů na separovaný odpad. Letos kraj prostřednictvím své rozvojové agentury Centra evropského projektování rozmístí zhruba dalších dvě stě kontejnerů na tříděný odpad.
Kontejnery, které byly zakoupeny z rozpočtu loňské kampaně, jsou již na místě, celkem šlo o devadesát dva obcí a měst v Královéhradeckém kraji. V současnosti probíhá předávání smluv a kontejnerů mezi krajem, společností EKO-KOM a příslušným městem nebo obcí. Jedno takovéto slavnostní předání kontejneru proběhne v pondělí 6. listopadu v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku. Zúčastní se ho člen Rady Královéhradeckého kraje za oblast životního prostředí a zemědělství MUDr. Jiří Vambera, starostka města Kostelec nad Orlicí ing. Ivana Červinková, regionální manažer společnosti EKO-KOM, a.s. Tomáš Pešek a zástupkyně Centra evropského projektování ing. Markéta Zrůstová.
Krajská komunikační kampaň - projekt Čistá obec, čisté město, čistý kraj - navazuje na celoplošnou kampaň, kterou zajišťuje společnost EKO-KOM, a.s. Loni byla zaměřena na kvalitu třídění komunálního odpadu - "Nebuďte líní, třiďte správně". V tomto roce je v komunikaci s veřejností důraz kladen především na smysl třídění pod heslem "Má to smysl, třiďte odpad!"

----------------------------------------------------------------------------
Další informace k projektu "Čistá obec, čisté město, čistý kraj":
Ing. Markéta Zrůstová, odborná konzultantka, Centrum evropského projektování - regionální rozvojová agentura Královéhradeckého kraje
tel.: 495 817 479, e-mail: zrustova@cep-rra.cz