Prosklený kontejner nadchl děti i dospělé

M.C.O.M.


Součástí oslav Dne zemědělství Královéhradeckého kraje byl i "Barevný den" společnosti EKO-KOM, a.s. "Barevné dny" probíhají v rámci krajských kampaní na podporu třídění a recyklace odpadů v celé České republice. "Šokující" novinka Královéhradecké kampaně - prosklený kontejner názorně doplnil povídání o odpadech.

Na oslavě Dne zemědělství v Šimkových sadech v Hradci Králové měl svou premiéru "prosklený kontejner". Hned jeho první zastávka při putování Královéhradeckým krajem se setkala s úspěchem.

Děti i dospělí obdivovali mobilní výstavu, která nabízí pohled na obsah popelnic a odpadkových košů. Kontejner na jedné straně ukazuje nevytříděný komunální odpad a na straně druhé odpad vytříděný na jeho jednotlivé složky. Mobilní výstava je doplněna informačními cedulemi, které uvádějí jaký odpad do kterých kontejnerů patří, způsob dotřídění dané komodity a její další využití
po recyklaci.

"Jsem ohromen pohledem na nevytříděný obsah kontejneru a zároveň mě překvapuje kolik odpadů se dá ještě vytřídit. Myslím si, že tato ukázka obsahu našich popelnic bude pro řadu lidí šokující a donutí je to zamyslet se nad nakládáním s odpady, alespoň na mě to zapůsobilo," sdělil nám jeden z návštěvníků oslav.

Více na www.cistykraj.cz.


Barevný den
Barevný den je zábavná akce pro veřejnost, kterou pořádá společnost EKO-KOM a je součástí již třetího roku kampaně na třídění odpadu. Tak jako v předešlých letech Barevné dny navštíví v období od dubna do října zhruba 50 českých a moravským měst a obcí. Hlavním cílem Barevného dne je výchova dětí a dospělých ke třídění odpadů. Barevné dny se staly v regionech oblíbenými především díky zábavným soutěžím pro celou rodinu.

Součástí Barevných dnů je pojízdná výstava Tonda Obal na cestách, která s úspěchem navštívila již stovky základních škol po celé České republice a oslovila cca 600 000 dětí. Tonda Obal je postavička (maskot), která provází děti světem třídění a recyklace odpadů. Součástí programu je výklad lektora, hra "třídění odpadů", panely ukazující koloběhy odpadů (od vzniku až po recyklaci) a vzorky materiálů vyrobených recyklací odpadů. Na akcích mu pomáhají další tři kamarádi - Petka Peška, Pepa Střep i Krabice Kája - zástupci jednotlivých druhů tříděného odpadu. V podobě maskotů tak dětem i dospělým pomáhají projít na akcích světem třídění odpadů zábavnou formou.

foto1 foto2 foto3 foto4