"Prosklenný kontejner"

M.C.O.M.


U příležitosti tiskové konference ke Královéhradeckým krajským Dožínkám 2006 byl oficiálně představen "prosklený kontejner", který je další součástí komunikační kampaně "Čistá obec, čisté město, čistý kraj".

Komunikační kampaň probíhá v Královéhradeckém kraji již třetím rokem. Jejím cílem je upozornit občany na význam třídění odpadů a jejich recyklaci. Krajský úřad Královéhradeckého kraje ve spolupráci se společností EKO-KOM, a.s. organizuje řadu seminářů, výstav a osvětových programů. Mezi ty nejznámější patří "Barevné dny" a pojízdná výstava "Tonda Obal na cestách". Novým prvkem kampaně v roce 2006 je tzv. "prosklený kontejner".

Prosklený kontejner je názornou ukázkou třídění odpadů a toho, co vše lze z domovního odpadu, který je běžně vyhazován do kontejneru vytřídit. Má demonstrovat obsah běžné popelnice a přimět občany k zamyšlení se nad tím, jak vypadá obsah jejich popelnice.

Kontejner je koncipován jako výstava, kde je na jedné straně zobrazen vzorek směsného komunálního odpadu. Na druhé straně je tento odpad roztříděn na využitelné složky. Výstava je vybavena informačními panely s popisem složek odpadů a způsobu jejich dalšího využití.

Kontejner je určen zejména pro obce, státní správu, organizace a školy, které ho mohou využívat při svých osvětových akcích a výukových programech. Kontejner bude vystavován na veřejných prostranstvích, kde má svým způsobem "šokovat" veřejnost. "Kontejner má svou velikostí vzbudit pozornost. Je průhledný, takže veškerý jeho obsah je viditelný a nabízí lidem pohled do jejich vlastní popelnice. Očekávám, že tato nezvyklá podívaná přiměje občany k zamyšlení," sdělil nám pan Tomáš Pešek, regionální manažer společnosti EKO-KOM, a.s.

Na těchto stránkách lze zažádat o jeho zapůjčení.

foto1 foto2