Děti se učili třídit odpad na osmém divadelním jarmarku v Rychnově nad Kněžnou

M.C.O.M.


Ve dnech 25. a 26. srpna se v Rychnově nad Kněžnou na Poláčkově náměstí uskutečnil osmý ročník "Rychnovského divadelního jarmarku". Součástí doprovodného programu byla pojízdná výstava společnosti EKO-KOM, a.s. "Tonda Obal na cestách."

Vedle divadelních představení, koncertů, vystoupení šermířů se mohli návštěvníci "Rychnovského jarmarku" zastavit i u výstavy pro děti i dospělé, která hravou formou odpovídá na otázky - proč se třídí odpady, jak se třídí, co je to recyklace odpadů. Celý zábavný program pro děti má na starosti - maskot - Tonda Obal, který provází děti světem třídění a recyklace odpadů.

"Ukazuji dětem ale i dospělým jaké máme druhy odpadů, do jakých kontejnerů jednotlivé druhy odpadů patří a snažím se jim vysvětlit, že třídění má smysl," sdělil nám Tonda Obal.

Po Tondově zábavném výkladu o druzích odpadů a jejich recyklaci děti dostanou kartičky, na kterých jsou vyobrazeny různé odpady - kelímky od jogurtů, láhve od limonád, obaly od sušenek, nápojové kartony, atd. "Tyto kartičky musí děti vhodit do kontejnerů takové barvy, do které správně patří," doplňuje Tonda Obal. Odměnou dětem za správné roztřídění odpadů na kartičkách jsou drobné ceny jako létající talíř, malé plastové popelničky, pexeso, tužka atd.

foto1 foto2 foto3