Děti soutěžili o volné vstupenky na Barevný den do ZOO Dvůr Králové

M.C.O.M.


V sobotu 22. července v ZOO Dvůr Králové bude u Ostrova lemurů k vidění Barevný den. Volné vstupenky do zoologické zahrady mohly děti získat účastí v soutěži, která proběhla v Novinách královédvorské radnice.
Barevné dny jsou zábavné akce pro veřejnost, které pořádá společnost EKO-KOM a jsou součástí kampaně na třídění odpadu Královéhradeckého kraje "Čistá obec, čisté město, čistý kraj". Stejně jako v předešlých letech Barevné dny v rámci celostátní kampaně společnosti EKO-KOM navštěvují v období od dubna do října letošního roku zhruba padesátku českých a moravských měst a obcí.
Barevné dny probíhají ve spolupráci s městy a stávají se součástí tradičních slavností (např. Den Země, Den Dětí, Dožínky, jarmarky apod.). Jejich hlavním zaměřením je výchova a vedení dětí a dospělých ke třídění odpadů. Barevné dny se staly v regionech oblíbenými především díky zábavným soutěžím pro celou rodinu (maxi domino, závody v sešlapávání PET láhví, jízda na koloběžkách, skákání v pytli,...).
Ve spolupráci s městem Dvůr Králové nad Labem proběhla v červencových Novinách královédvorské radnice soutěž o volné vstupenky na Barevný den, které věnovala ZOO Dvůr Králové. Děti odpovídaly na otázky o třídění odpadů nebo mohly zaslat výtvarnou práci - některé práce byly individuální, jiné vyrobily skupiny dětí. "Do soutěže se zapojilo i Centrum pro děti a mládež Střelka, které v rámci výletu na trase Kuks - Betlém provedlo sběr odpadků, jejich třídění a přímo v lese vyrobilo obrázky z přírodnin," doplňuje pracovnice Odboru životního prostředí ve Dvoře Králové nad Labem ing. Eva Šírková.
(Ukázky výtvarných prací ze soutěže naleznete v příloze.)

foto1 foto2 foto3