Královehradcký kraj podporuje separaci domovního odpadu

V průběhu září odstartoval v Královéhradeckém kraji nový projekt zaměřený na podporu třídění domovního odpadu pod názvem "Čistá obec, čisté město, čistý kraj". Oficiálně jej na tiskové konferenci 29. září v Hradci Králové představili zástupci hlavních organizátorů, kterými jsou Královéhradecký kraj, společnost EKO-KOM, a.s. a Centrum evropského projektování Královéhradeckého kraje
Krajská kampaň navazuje na celostátní komunikační kampaně společnosti EKO-KOM, a.s. Centrum evropského projektování jako zadavatel regionálně zaměřené komunikační kampaně hodlá na tuto kampaň navázat a klade si za cíl podpořit třídění domovního odpadu v rámci Královéhradeckého kraje.
Kampaň je cílena jak na domácnosti, které doposud domovní odpad netřídí, tak také na zvýšení podílu tříděného odpadu v domácnostech, které již odpad třídí.
"Kraj se zaměřil na naplnění dvou základních předpokladů pro zlepšení životního prostředí na úseku separace odpadů a splnění závazků přijatých vůči Evropské unii," sdělila Ing. Klára Dostálová, ředitelka Centra evropského projektování - regionální rozvojové agentury Královéhradeckého kraje. "Je to především osvěta a informovanost veřejnosti o potřebách a možnostech třídění odpadů včetně využití a separace obalů podle zákona o obalech. Měla by ji zajistit rozsáhlá komunikační kampaň, která v Královéhradeckém začala v září letošního roku a bude pokračovat až do konce roku 2004.

foto1 foto2 foto3 foto4