Konference Odpady a obce

Ex Voto

Ve dnech 7. a 8. června 2006 se v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR a města Hradec Králové koná VII. ročník Konference Odpady a obce. Odpadové dny pořádá spolu s dalšími společnostmi Autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s., která zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadu z obalů.

Na konferenci se setkají zástupci měst a obcí, státní správy, odpadářských firem, zpracovatelů odpadů a odborné veřejnosti. Ti všichni zde mají možnost získat aktuální informace z oblasti odpadového hospodářství a vyměnit si své zkušenosti .
Nejzajímavějšími tématy konference jsou zejména řešení zpětného odběru elektrozařízení, hospodaření s odpady v krizových situacích, ekonomické aspekty odpadového hospodářství obcí, nakládání s bioodpady a další. Součástí letošní konference jsou také workshopy zaměřené na komunikační kampaně v oblasti odpadů a na zpětný odběr elektrozařízení. Přednášet budou nejen zástupci odborných firem, obcí, společnosti EKO-KOM, ale také zahraniční hosté z Německa a z USA.

V průběhu Odpadových dnů budou umístěny v prostorách Kongresového centra Aldis prezentace společností nakládajících s odpady a pro děti bude společností EKO-KOM uspořádán Barevný den. Zábavně-vzdělávací akce podporující tříděný sběr a recyklaci odpadu.

Soutěž obcí "O křišťálovou popelnici"
V rámci programu konference budou 7. června vyhlášeny výsledky soutěže obcí "O křišťálovou popelnici" za rok 2005.
Jedná se o hodnocení obcí v oblasti tříděného sběru využitelných odpadů a dalších činností při nakládání s komunálními odpady. Hodnoceny jsou všechny obce, které jsou zapojeny do systému EKO-KOM.
Hodnocení obcí bylo provedeno zejména na základě údajů, poskytovaných do systému EKO-KOM obcemi a společnostmi nakládajícími s odpady. V systému bylo v době vyhodnocení (duben-květen 2006) zapojeno 5 337 obcí. K hodnocení byly použity údaje za rok 2005.
V loňském prvním ročníku soutěže "O křišťálovou popelnici" zvítězilo město Havlíčkův Brod.
Letošní vítěz získá putovní pohár ve formě Křišťálové popelnice a šek s peněžitou odměnou.
Více informací na www.ekokom.cz

Kontakt:
- Tisková mluvčí EKO-KOM, a.s., Kateřina Šarounová, tel: 777 720 122, sarounova@ekokom.cz
- PR Agentura Ex voto, Radim Dvořáček, tel. 235 363 135, 604 534 459, radim@exvoto.cz