Dětský den v Kostelci nad Orlicí ve znamení třídění odpadů

M.C.O.M.


Oslava Dne dětí proběhla v Kostelci nad Orlicí formou "Barevného dne" za podpory autorizované obalové společnosti EKO-KOM. V rámci projektu na podporu separace odpadu v Královéhradeckém kraji "Čistá obec, čisté město, čistý kraj". Během Barevného dne, který se konal 1. června od 9 hodin na Palackého náměstí se děti mateřských, základních a středních škol, ale i ostatní veřejnost seznámily zábavnou formou s problematikou třídění odpadů.
Barevného dne nabídl pestrý program pro všechny věkové kategorie. Děti závodily na koloběžkách, hrály Maxi domino, skákaly v pytlích, lezly po horolezecké stěně, malovaly křídami, apod. Dospělí se dozvěděli spoustu praktických rad, jak správně a rychle třídit. Soutěžící obdrželi drobné ceny, např. společenské hry s odpadovou tématikou. Součástí Barevného dne byla i výstava na téma třídění a recyklace odpadů nazvaná "Tonda Obal na cestách".
Do přípravy jednotlivých soutěží se zapojilo i samotné město Kostelec nad Orlicí. Zajistilo plastové popelnice, ve kterých se větší děti navzájem vozily, dovezlo velké kontejnery v barvách odpadů na plast, sklo a papír, do kterých děti házely odpovídající odpadky. Navíc město Kostelec nad Orlicí přistavělo auto na svoz odpadu, kterému mohli všichni návštěvníci barevného dne usednout za volant.
"Barevný den v Kostelci nad Orlicí navštívilo přes osm set žáků a studentů našeho města", komentovala plné náměstí asistentka starostky města paní Jasníková.

foto1 foto2 foto3 foto4