Červený bude červen v Hradci

ASEKOL a.s.


Občané Hradce Králové mají již 4. rokem možnost zbavovat se vysloužilých drobných elektrozařízení prostřednictvím 20 červených stacionárních kontejnerů rozmístěných ve městě. Hradečtí doposud tímto způsobem vytřídili téměř 43 tun elektroodpadu. Nezisková společnost ASEKOL, která kontejnery v Hradci Králové umístila a zajišťuje jejich pravidelné vyvážení a recyklaci, nyní přichází s malou připomínkovou akcí, kterou naše město plně podporuje.
Od druhé poloviny června budou do schránek na sídlišti Moravské Předměstí v Hradci Králové distribuovány červené tašky s letáky, které mají občanům připomenout fakt, že vysloužilé elektrické a elektronické spotřebiče je třeba vhazovat právě do červených kontejnerů. Nejen, že tím lidé pomohou životnímu prostředí, ale také podpoří Nadační fond Rovná šance, který od společnosti ASEKOL a.s. získá korunu z každého sebraného kilogramu elektra. Vybrané peníze pak budou investovány na podporu vzdělávání osob se zdravotním postižením.
Pokud nemáte v blízkosti žádný červený kontejner, je možno využít služeb sběrných dvorů, prodejen a servisů elektro, E-boxů (jeden je umístěn přímo v budově Magistrátu města), a nebo i červených popelnic umístěných ve školách, které se zapojily do projektu Recyklohraní.
Červené stacionární kontejnery najdete v Hradci Králové v ulicích: - Baarova, naproti rest. Labská, - Čajkovského, - Foerstrova, u zdrav. střed., - Jungmannova, točna MHD, - M. Horákové, - Mrštíkova, naproti Policii ČR, - Na Občinách, naproti hospodě, - nám. 28. října, OD Tesco, - Pospíšilova, naproti poště, - Průmyslová, - Severní, naproti Severce, - Sokolovská, u parku, - Svitavská, u Alberta, - Štefánikova, u Hvězdy, - tř. Edv. Beneše, u Alberta, - tř. Edv. Beneše, u krámku, - Sekaninova, točna MHD, (Pozn.: tučně vyznačeny červené kontejnery na sídlišti Moravské Předměstí), - tř. SNP, křižovatka Blahoslavova, před školou, - V Lipkách, křižovatka Šafaříkova, - Veverkova, - Bratří Štefanů, - Na Brně, – Pardubická.