Cestou do školy si děti při jízdě EKO-busem zasoutěží o ceny

EURO P.R.


Odměna bude čekat na děti z Hradce Králové, které se v pondělí a v úterý ráno svezou do školy EKO-busem. Zajímavé ceny bude mít šanci získat každý, kdo správně zodpoví otázky o třídění odpadů. Zeleně polepený autobus se sluníčkem jezdí v ulicích krajského města denně již čtyři roky. Je součástí kampaně projektu ?Čistá obec, čisté město, čistý kraj? právě na podporu třídění odpadu v regionu.
?Všichni školáci, kteří budou s EKO-busem cestovat, se dozví zásady správného třídění a věřím, že se i pobaví. Naše EKO-hlídka jim také položí pár jednoduchých otázek a správné odpovědi odmění drobnými cenami. Určitě nikdo nemusí mít strach, že by dostal špatnou známku,? řekl Tomáš Pešek, regionální manažer společnosti EKO-KOM, a.s., která v České republice zaštiťuje systém zpětného odběru a využití odpadů z obalů a projekt ?Čistá obec, čisté město, čistý kraj? realizuje ve spolupráci s Královéhradeckým krajem.
Zelená barva autobusu s logem sluníčka připomíná, jak je důležité třídit odpad a jak jeho další využití pomáhá životnímu prostředí. Zelený autobus městské hromadné dopravy jezdí v ulicích Hradce Králové již čtvrtým rokem a má odslouženy desítky tisíc kilometrů. Není ekologický svým pohonem, ale tím, že propaguje projekt, který má za cíl zlepšit podmínky pro třídění odpadu.
Letos sveze EKO-bus při své každoroční ?ekojízdě? hradecké školáky mezi sedmou a osmou hodinou v pondělí 28. a v úterý 29. listopadu. Zábavnou formou tak chce nejmenším obyvatelům města představit smysl sběru a využití odpadových obalů.
Více informací k projektu ?Čistá obec, čisté město, čistý kraj? je možné najít na internetových stránkách www.cistykraj.cz. Se správným tříděním odpadu Vám může pomoci web www.jaktridit.cz.

foto1