Zábavné hry na krajských dožínkách budou děti učit třídit odpad i letos

EURO P.R.


Domino, maxipexeso, trampolína či nafukovací hrad ve tvaru konvice budou patřit mezi některé z atrakcí, které přivítají děti na letošních královéhradeckých dožínkách. Program nazvaný Barevný den plný her nabídne dětským návštěvníkům a jejich rodičům nejen plno zábavy, ale také jim ukáže, jak správně třídit odpad. Organizátorem akce, která již tradičně každým rokem krajské dožínky doprovází, je společnost EKO-KOM, a.s. ve spolupráci s firmami ASEKOL s.r.o. a ELEKTROWIN a.s.
?Děti se nejsnáze učí formou hry. Jim i jejich rodičům Barevný den zábavnou formou zodpoví otázky z oblasti třídění odpadů. Čeká na ně například nafukovací hrad ve tvaru varné konvice, dále je připravena trampolína, hra Člověče, šup do sběrného dvora, maxipexeso, domino, posunovačka nebo točící kostky. Přistaven bude i skleněný kontejner, který lidem názorně ukáže, kam který odpad patří. Rád bych také poděkoval všem obyvatelům Královéhradeckého kraje za to, jak zodpovědně přistupují k třídění odpadu,? řekl Tomáš Pešek, regionální manažer firmy EKO-KOM, a.s., která v České republice zaštiťuje systém zpětného odběru a využití odpadových obalů.

Na krajských dožínkách, které se konají ve dnech 16. až 17. Září, se bude Barevný den plný her konat v královéhradeckých Šimkových sadech v pátek od 8:30 do 14:00 hodin a v sobotu od 8:30 do 17:00 hod. Barevné dny se již letos uskutečnily v řadě měst Královéhradeckého kraje. Jejich cílem je přiblížit zábavnou formou veřejnosti problematiku třídění odpadů.

?Barevný den je skvělou příležitostí, jak už u těch nejmenších postupně budovat jejich pocit odpovědnosti za stav životního prostředí a okolí, ve kterém žijí. Dozvědí se, jak správným způsobem odpad třídit a jak jeho recyklace šetří energie i přírodu. Věřím, že i letos bude o všechny atrakce velký zájem a na Barevném dnu se pobaví děti i dospělí,? řekl krajský radní Jan Tippner, který má na starosti oblast životního prostředí a zemědělství.

Více informací k projektu společnosti EKO-KOM, a.s. který je realizován ve spolupráci s Královéhradeckým krajem, je možné najít na internetových stránkách www.cistykraj.cz. Se správným tříděním odpadu může pomoci lidem web www.jaktridit.cz.