Odevzdat použitý nápojový karton se může vyplatit dvojnásobně!


Jde totiž nejen o čisté životní prostředí, ale také o velice zajímavé výhry! Na podzim bude v rámci krajského projektu "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" probíhat velká soutěž ve sběru nápojového kartonu. "Pro výherce jsou připraveny zajímavé ceny. Tou hlavní je MP3 přehrávač, druhou cenou je cestovní taška a třetí pak sada brašen na kolo. Soutěžící na čtvrtém až šestém místě získají praktické koše na třídění odpadů do domácnosti," řekla Lenka Bacovská z Centra evropského projektování, které se podílí na realizaci krajské kampaně.

Soutěž bude probíhat od 17. září do 19. listopadu 2007. Pravidla jsou jednoduchá.
V denním tisku budou otištěny inzeráty, jejichž součástí bude slosovatelný soutěžní kupón. Ten bude možné rovněž stáhnout z internetových stránek projektu www.cistykraj.cz. Kupón stačí vystřihnout nebo vytisknout, vyplnit a nalepit na prázdný, vymytý a sešlápnutý nápojový karton. Nápojové kartony jsou obaly například od mléka, džusu nebo vína. Nápojové kartony s nalepeným kuponem soutěžící vhodí do příslušného kontejneru nebo pytle určených pro sběr nápojových kartonů. Kontejnery pro sběr nápojových kartonů mají oranžovou barvu nebo jsou označeny oranžovou samolepkou.

"Po celou dobu soutěže budou označené nápojové kartony shromažďovány ve speciálních vacích na třídících linkách firem Ladislav Rund, Petr Stýblo - FEĎA a Rumpold Broumov. Díky spolupráci s těmito firmami bylo možné takto náročnou soutěž realizovat," informovala nás Lenka Bacovská.
Další podrobnosti o připravované soutěži naleznete na internetových stránkách www.cistykraj.cz.