Vítěz soutěže "Třídíme s Nikitou!" strávil víkend v ZOO

M.C.O.M.


Děti se setkaly i s maskotem soutěže
Absolutní vítěz soutěže "Třídíme s Nikitou!" - kolektiv autorů ze Základní školy K. J. Erbena a MŠ Korálka z Miletína vyhrál cenu - "víkendový pobyt do hotelu Safari v ZOO Dvůr Králové". Tento pobyt však musel být z termínových důvodů realizován ještě před slavnostním vyhlášením ve dnech 17 a 18.června, kdy kolektiv šesti dětí spolu s vedoucí prožil dva netradiční dny, které pro ně pracovníci zoologické zahrady připravili.
Na zážitky z návštěvy jsme se zeptali vedoucí projektu vítězného kolektivu Mgr. Stanislavy Hlaváčkové: "Pro naši skupinu to byly krásné dva dny. První den děti nejvíce zaujalo večerní safari s výkladem zkušeného pracovníka. Zvláště nás pobavila přezdívka "Kajínek" pro zebru, která se stále snaží utíkat z výběhu. Po přenocování v hotelu Safari se nám druhý den líbila návštěva Darwinovy stanice a žirafinec, kde si děti mohly nakrmit žirafy. Během pobytu jsme samozřejmě nemohli zapomenout navštívit maskota celé soutěže papouška Ara Nikitu.

Kontakt na vedoucí vítězného projektu: Mgr. Stanislava Hlaváčková 732502409


Soutěž byla vyhlášena v září loňského roku v rámci krajské kampaně "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" a hlavním cílem byla podpora třídění a recyklace odpadů. Celkem se soutěže zúčastnilo 18 školních týmů ze základních škol z Královéhradeckého kraje. Sami žáci měli za úkol vytvořit návrhy kampaně, jejímž cílem je upozornit na problematiku třídění odpadů své vlastní okolí. Cílovou skupinou tedy byli rodiče, kamarádi nebo spolužáci. Soutěžící týmy měly následně své návrhy i prakticky zrealizovat.

foto1