Během Majálesu se budou královédvorští "učit" třídit odpad

M.C.O.M.


Součástí doprovodného programu letošního Majálesu na Masarykově náměstí bude i Barevný den projektu na podporu separace odpadu v Královéhradeckém kraji - "Čistá obec, čisté město, čistý kraj". Během Barevného den se lidé zábavnou a soutěžní formou setkávají s problematikou správného třídění odpadů.
Návštěvníci Majálesu všech věkových kategorií budou mít možnost soutěžit v sešlapávání PET lahví, odpovídat na kvizy o třídění odpadů, závodit na koloběžkách, skákat v pytlích, vyrábět své oblíbené postavičky z tříděného odpadu, apod. Součástí Barevného dne bude i výstava o třídění a recyklaci odpadů "Tonda Obal na cestách".
Projekt "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" podporuje Královéhradecký kraj prostřednictvím své regionální rozvojové agentury Centrum evropského projektování a společnost EKO-KOM, a.s. Letos chce Královéhradecký kraj v rámci tohoto projektu na podporu separace komunálního odpadu rozmístit zhruba šest set nových kontejnerů na tříděný odpad. V loňském roce jich bylo tři sta devadesát.
Součástí projektu je vedle nových kontejnerů i krajská komunikační kampaň navazující na celoplošnou kampaň společnosti EKO-KOM, a.s. Oproti loňskému roku, který byl zaměřen na obecnou podporu separace odpadu, bude letos kladen důraz na kvalitu vytříděného odpadu pod heslem "Nebuďte líní, třiďte správně!".