Krajská kampaň na podporu separace odpadu bude opět rozdávat kontejnery

M.C.O.M.


Hradec Králové - Letos chce Královéhradecký kraj v rámci krajské kampaně na podporu separace komunálního odpadu "Čistá obec, čisté město, čistý kraj" rozmístit zhruba šest set nových kontejnerů na tříděný odpad. V loňském roce bylo takto prostřednictvím krajské rozvojové agentury Centra evropského projektování rozmístěno na tři sta devadesát kontejnerů.
Součástí projektu je vedle nových kontejnerů i krajská komunikační kampaň navazující na celoplošnou kampaň společnosti EKO-KOM, a.s. Oproti loňskému roku, který byl zaměřen na obecnou podporu separace odpadu, bude letos kladen důraz na kvalitu vytříděného odpadu pod heslem "Nebuďte líní, třiďte správně!".
Realizátoři projektu chtějí stejně jako loni využívat regionální média pro reklamní kampaň. V kraji se bude v rámci společenských událostí konat předběžně pět Barevných dní, což jsou akce pro veřejnost, kde se lidé zábavnou a soutěžní formou setkávají s problematikou správného třídění odpadu.
Ve spolupráci se sdružením SEVER, které je krajským koordinátorem ekologické výchovy, bude ve městech a obcích probíhat i vzdělávací program na podporu separace odpadu. Žáci základních škol, studenti středních škol, pedagogové, zaměstnanci městských úřadů, ale i široká veřejnost bude mít možnost se formou seminářů, přednášek, výstav a výukových kurzů vzdělávat i v oblasti třídění komunálního odpadu.
Rozpočet letošní krajské kampaně je stanoven na celkem pět a půl milionů korun, přičemž zhruba čtyři miliony budou stát nové kontejnery na separovaný odpad.