Návštěvníci ZOO Dvůr Králové se učili třídit odpad

V sobotu 22. července proběhl v ZOO Dvůr Králové "Barevný den" autorizované obalové společnosti EKO-KOM. Akce se uskutečnila v rámci projektu na podporu separace odpadu v Královéhradeckém kraji "Čistá obec, čisté město, čistý kraj". Během Barevného dne se návštěvníci zoologické zahrady seznámili zábavnou formou s problematikou třídění odpadů.
Barevný den nabídl pestrý program pro všechny věkové kategorie. Děti závodily na koloběžkách, hrály Maxi domino, skákaly v pytlích, malovaly křídami, apod. Dospělí se dozvěděli spoustu praktických rad, jak správně a rychle třídit. Soutěžcí obdrželi drobné ceny, např. společenské hry s odpadovou tématikou. Součástí Barevného dne byla i výstava na téma třídění a recyklace odpadů nazvaná "Tonda Obal na cestách".
Zoologická zahrada se zapojila do krajského projektu Čistá obec, čisté město, čistý kraj mimo jiné i umístěním kontejnerů na odpad ve tvaru zvířátek (medvídek, delfín, žába). Tyto kontejnery jsou určeny pro sběr plastů. "Návštěvníci zoologické zahrady vyprodukují velké množství odpadů. Plastové láhve, kelímky, tácky a příbory tvoří největší část. Proto umístění dalších kontejnerů na plast vítáme," říká pracovnice oddělení propagace Petra Böhmová.
V rámci krajského projektu na třídění odpadů byl v loňském roce adoptován papoušek (ara) Nikita, který již u vchodu do zoo návštěvníkům představuje své kamarády - kontejnery - medvídka, delfína a žábu, kteří sbírají plasty. Každý z kontejnerů je znovu označen cedulí, která vysvětluje jeho využití.

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5