Jičín bude mít E-domek

EURO P.R.


Od pondělí 13. prosince 2010 se bude v Jičíně dobře třídit elektroodpad. Společnost ASEKOL s.r.o. předá městu Jičínu a Technickým službám města Jičín nový E-domek.

Slavnostní předání E-domku a symbolické přestřižení pásky proběhne na sběrném dvoře Technických služeb města Jičín mezi 10 a 11 hodinou. Účastníci celé akce se seznámí nejen se vznikem
a realizací projektu distribuce E- domků, ale dozví se také, kolik podobných zařízení se chystá v celém Královéhradeckém kraji.. Na místě budou zástupci společnosti ASEKOL s.r.o., Královéhradeckého kraje, města Jičín, Technických služeb města Jičín a řada dalších.
Co je E-domek a k čemu slouží?
E-domek je uzamykatelný ocelový přístřešek pro zpětný odběr elektrozařízení. V Jičíně ho umístili přímo do sběrného dvora. Jeho úkolem je ochrana elektrozařízení před povětrnostními vlivy i před vykrádáním. První E-domek vzniknul v roce 2008, v současné době jich je v České republice více než 110.
?Pro lepší představu ? E-domek má ocelovou konstrukci, plášť z pozinkovaného profilovaného plechu a dvoudílná posuvná a zároveň uzamykatelná vrata. Vyrábí se ve dvou velikostech ? s objemem 26 m3 nebo 45 m3,? upřesnil technické parametry Mgr. Petr Zezula, regionální zástupce společnosti ASEKOL s.r.o. pro Královéhradecký kraj.
Počet E-domků v České republice se stále zvyšuje. Jedním z důvodů je to, že se mohou umístit nejen na sběrný dvůr, ale mohou stát také samostatně. Lidé tak mohou mít nové sběrné místo přímo v obci.
?E-domek může získat téměř každá obec. Stačí splnit několik základních podmínek. Připravit plochu pro jeho umístění, podepsat smlouvu se společností ASEKOL s.r.o. a v registru mít zapsáno o něco víc než 1500 obyvatel,? doplnil Petr Zezula.
Přijďte se podívat od pondělí 13. prosince do Jičína na nový E-domek, a pokud máte doma nějaké staré elektrozařízení, vezměte ho klidně s sebou!

foto1 foto2