Fond ASEKOL v Královehradeckém kraji pomůže 8 veřejně prospěšným projektům

ASEKOL a.s.


Za osm let svého působení již Fond ASEKOL v Královehradeckém kraji rozdělil statisíce korun mezi 38 projektů zaměřených na zefektivnění sběru a recyklace vysloužilých elektrospotřebičů. Díky tomu se na mnoha místech výrazně zlepšily možnosti sběru starého elektra, který je nyní pro občany pohodlnější a bezpečnější. Letos Fond ASEKOL podpoří 8 projektů částkou 215 000 korun. Realizace všech vybraných projektů by měla být dokončena do konce roku.
„Nejvíce žádostí směřovalo ke zkvalitnění sběrných míst a zabezpečení sběrných dvorů kamerovým či jiným systémem. Tyto projekty díky podpoře fondu nabídnou občanům pohodlnou a snadnou možnost vyhodit staré elektro. Navíc se daří snižovat počet krádeží a celkově zvýšit bezpečnost sběrných míst,“ říká Eva Zvěřinová, manažerka sběrné sítě společnosti ASEKOL.
Fond ASEKOL vznikl před osmi lety s cílem podpořit kvalitu sběru a recyklace vysloužilých elektrozařízení. Za dobu svého působení rozdělil mezi více než tři stovky projektů z celé České republiky úctyhodnou částku přesahující 19 milionů korun. Jen v Královehradeckém kraji již podpořil 38 projektů.
V letošním roce Fond ASEKOL rozděloval dotace ve čtyřech programech – Rekonstrukce, Intenzita, Osvěta a Výzkum. V Královehradeckém kraji si nejvyšší dotaci odnesl projekt Zpevnění stanovišť kontejnerů na elektrozařízení ve Dvoře Králové nad Labem, který na realizaci získal 50 000 korun.
Vyhodnocení projektů měla jako každoročně na starosti devítičlenná Rada Fondu ASEKOL, jež byla složena ze zástupců společnosti ASEKOL, Svazu měst a obcí, Sdružení veřejně prospěšných služeb, výrobců a médií. Stejně jako celý chod kolektivního systému ASEKOL, i Fond ASEKOL je financován klienty systému – výrobci a dovozci elektrozařízení.